Не влизайте в опасните води

Блейк Лайвли е най-вкусният филмов персонаж на залязващия летен развлекателен сезон. Разкошната блондинка е в менюто на застрашителна колекция от демонични акули във водния трилър “Опасни води”, който тръгва по кината. Филмът излиза четири десетилетия след като Спилбърг създаде жанра и инициира явлението “летен блокбастър” със своя opus magnum “Челюсти”.

Тогава самият режисьор обясни, че опитът му да направи филм на ужасите в евтин, сензационалистки японски стил в крайна сметка се е превърнал в съспенс трилър по Хичкок. Във виртуозното натрупване на напрежението и майсторското структуриране на психологическия конфликт се състоеше магията на “Челюсти”. Нито един филм за акули оттогава дори не се е доближавал до качеството на Спилбърговия шедьовър.

Едва ли тази премиера ще достигне класата на “Челюсти”. Но това не означава, че няма да съдържа достатъчно екранни тръпки, които да оправдаят неговото гледане. Режисьор е Жауме Колет-Сера, а Блейк Лайвли влиза в ролята на сърфистка, която след нападение на акула се оказва в капан на скала, само на стотина метра от плажа.

Жауме Колет-Сера е режисирал досега “Без име”, “Директен полет”, “Среднощно преследване”. В ролите освен Блейк Лайвли са още Оскар Хаенда и Седона Леге.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино