Не достигат 29 учители преди старта на учебната година в Търновско

Снимка: Архив

Не достигат 29 учители за нуждите на училищата във Великотърновска област. Необходими са педагози в горнооряховското село Драганово, в детската градина в стражишкото село Камен, в Златарица, в Търговската гимназия в Свищов.

Най-много са свободните места за началния курс на обучение – І – ІV клас. Там все още са нужни седем учители. Трябват двама учители по английски, един по руски, също така се търсят преподаватели по география, математика, математика и информатика, по информационни технологии, музика. Едно свободно място има за ресурсен учител, две са местата за детски учители и още две за педагози в прогимназиалния етап.

„Училищата, които не успеят да попълнят свободните си места чрез обявените конкурси, могат да ползват и пенсионирани педагози, чиито имена присъстват в банката кадри“, коментира началникът на Регионалното управление на образованието във Велико Търново Розалия Личева.

Тя допълни, че тази банка кадри се попълва от миналата година и е достъпна за всички директори.

Общо 2905 са учителите в областта, като 2106 от тях са заети в училищата. 331 от педагозите са на ръководни длъжности, показва справката на Регионалното управление на образованието.

Четири школа в региона са заявили готовност да ползват електронни дневници. 53 учебни заведения обаче все още не са готови да се откажат напълно от книжния вариант на дневниците и педагозите ще трябва да попълват информацията и в двата формата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини