Не повече от 12 часа без вода в Търговище при ремонтите на главния водопровод от язовир Тича

Не повече от 12 часа ще остане без вода Търговище идния петък, 17 януари, когато ще се извършва ремонт на довеждащия водопровод от язовир Тича. Това стана ясно след среща в областната управа в Шумен, на която кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и областният управител Митко Стайков са поставили въпроса за ограниченията. Те се налагат заради предстоящия ремонт на серия аварии по главния водопровод на язовира, от които се снабдяват Търговище, Шумен и Велики Преслав.

Отстраняването на авариите може да продължи близо 2 дни, но безводието за Търговище ще бъде само на Антоновден, 17 януари. Причината да се иска първо да се работи по направлението към Търговище, като спирането на водата да не продължава повече от 12 часа, е снабдяването на стъкларските заводи край града. Там работят 4 пещи в заводите за плоско и домакинско стъкло и производственият цикъл не позволява прекъсване на захранването с вода.

Прогнозите като цяло са, че по-голямата част на Търговище може и да не усети спирането на водата, тъй като пречиствателната станция на местното „ВиК“ разполага с резервоари, които ще бъдат пълни и ще позволят снабдяването в рамките на няколкото часа.

По отстраняването на авариите ще работят екипи на водоснабдителните дружества от Търговище и Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България