Не пътувайте до Турция, призовава МВнР (обзор)

Заради висок риск от нови атентати в съседна Турция родното Министерство на външните работи препоръча на всички български граждани да не пътуват до южната ни съседка.

„Да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката, освен при необходимост. В случай на неотложна необходимост от осъществяване на пътуване следва да бъдат съобразявани сериозността на извънредно положение и въведените допълнителни мерки за сигурност в страната, като стриктно бъдат изпълнявани разпорежданията на органите за сигурност“, написаха от ведомството.

Причина за предупреждението са взривовете в Истанбул в събота вечерта, при които десетки бяха убити, а стотици ранени.

„Вероятността от извършване на терористични актове в Турция продължава да бъде висока. Места с риск за осъществяване на терористични нападения са туристическите обекти, площади, пристанища, гари, летища, търговски центрове, стадиони и спортни зали, спирки на градски транспорт, особено метрото, религиозни обекти, открити места с висока концентрация на хора, посещавани предимно от чужденци, обществени места в близост до полицейски управления и военни поделения“, допълват още от Министерството на външните  работи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България