НЗОК оряза парите на болниците за април

Първи са дали сигнали от Карлово, Гоце Делчев и Казанлък

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отново превежда по-малко пари на лечебните заведения, като така създава предпоставки за нови изблици на недоволство сред медицинското съсловие. За това се предупреждава в писмо от Българския лекарски съюз (БЛС) до управителя на НЗОК проф. Камен Плочев: “До УС на БЛС бяха отправени редица сигнали от изпълнители на болнична медицинска помощ, предимно общински болници, че за дейност м. април 2018 са им разпределени занижени и недостатъчни месечни стойности”, се казва в документа, подписан от председателя на УС на БЛС д-р Венцислав Грозев.

От там алармират, че с действията си “НЗОК отново създава условия за проява на недоволство от изпълнителите, въпреки постигнатите договорености в рамковия договор”.

Според информацията, първи за евентуалните нови дефицити са дали сигнали следните болници: МБАЛ Карлово, МБАЛ Гоце Делчев, МБАЛ Чирпан, МБАЛ Троян, МБАЛ Казанлък и др. От Българския лекарски съюз настояват отново за преразглеждане и увеличаване на определените от Надзорния съвет на НЗОК месечни стойности на лечебните заведения за болнична помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве