Ники Михайлов пак национал

Николай Михайлов отново е национал на България. Вратарят изигра пет мача за „Левски“ през пролетта и заслужи покана от селекционера Петър Хубчев за европейските квалификации срещу Черна гора и Косово. В тези двубои Михайлов, който дебютира на 18 години при Христо Стоичков за България, пусна само три гола. Но едва ли ще може да измести Пламен Илиев от „Лудогорец“, който е титуляр напоследък. Като трети вратар отново е поканен Димитър Евтимов („Акрингтън“).

След дербито на върха в Първа професионална лига Хубчев остави зад борда трима левскари, които бяха в отбора през ноември. Това са капитанът Иван Горанов, халфът Мартин Райнов и голмайсторът Станислав Костов. Отпада и ветеранът Георги Петков („Славия“), както Божидар Чорбаджийски (ЦСКА) и Божидар Краев („Мидтиланд“).

Хубчев дава дебют на двама футболисти в тинейджърска възраст. Най-млад е 17-годишният Мартин Минчев от „Черно море“. С година по-стар е Валентин Антон, утвърдил се напоследък като титуляр в защитата на ЦСКА. В състава се завръщат Ивайло Чочев („Палермо“) и Антонио Вутов („Ботев“ Пд).

България стартира квалификациите срещу Черна гора на 22 март в София, а три дни по-късно приема Косово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ