Николай Колев - Босия до президента Радев: Очаквах лична среща, получих едно възглупаво писмо

"Прочетох отговора ви на моето писмо-декларация и съм дълбоко разочарован от него. Знам, че президентската администрация е с много нисък КПД и интелектуален капацитет, но до такава ниска степен не очаквах да бъде. Отговорът, който са ви написали вашите съветници и технически изпълнители е повече от скромен и уязвим". Това изтъква в свой отговор на писмото на Румен Радев, гладуващият вече 25-ти ден Николай Колев - Босия. Вчера президентът Румен Радев призова правозащитникът да прекрати гладната стачка.

Вчера и министърът на транспорта Ивайло Московски призова Босия да спре гладната стачка, а днес председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че шепа хора тласкат Николай Колев към смъртта.

Босия е възмутен, че от "Дондуков" 2 отговарят на писмото му едва на 24-ия ден след като са го получили, още повече, "когато се отнася за хуманитарен момент. Това е грубо, нетактично и безумно", казва гладуващият. Николай Колев припомня, че е поискал среща с президента, за да му докаже с документи и факти за организираната престъпна група в Министерството на транспорта, но Радев изобщо не отговарял на това искане.

"Накрая вие се обръщате към мен да прекратя гладната си стачка, но не споменавате нищо за условията, които съм поставил. Явно смятате, че аз при вашия отговор ще подскоча до небето от кеф, че сте ми написали едно възглупаво писмо и веднага ще си поръчам порция кебапчета, шопска салата и отлежала гроздова", завършва с ирония отговора си Босия. Нямате основание да ми се сърдите на отговора. Каквото писмото ви-такъв и отговорът ми, заявява Босия.

Рано тази сутрин протестиращи в подкрепа на Босия отново бяха се събрали до Народното събрание. Те настояваха председателят на НС да излезе при тях.

"Противозаконно са изпратили изпълнители, които не познават закона и не се интересуват от него. Те са подлоги на властта. Грубо нарушават Конституцията. Готов съм да гладувам докрай!", каза пред Bulgaria ON AIR Николай Колев-Босия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България