Николай Мелемов: Имаме амбициозна програма за 2017-а година

Имаме доста амбициозна програма за 2017 година. В най-скоро време ще обявим процедури по „Региони в растеж” за 21 млн. лв., което включва рехабилитация на улици за около 5 млн. лв., спортна зала до Природо-математическата гимназия, 35 социални дома, ремонт на надлезите в града, на ученически дворове, на детска градина на стария център и други дейности. Това каза пред журналисти в Смолян кметът Николай Мелемов, цитиран от „Фокус”.

По думите му със собствени средства ще се опитат да извършат повече дейности и в селата. „Изготвихме два проекта за ремонт на ВиК–системите в селата Влахово и Момчиловци, там ще търсим финансиране. По една програма за безводие на МРРБ сме вкарали село Гела, там сме в приоритетния списък и се надявам през годината и това да се случи”, каза кметът и допълни, че ще се постараят да направят и рехабилитации на улици по селата.

„Пет години не сме вдигали данъците в общината, т.е. не можем да си позволим да увеличим тежестта на нашите съграждани и поради тази причина повече търсим външно финансиране, с което да реализираме различни обекти, а със свои средства остават много малко варианти и ще се опитаме и по селата да реализираме най-приоритетните неща”, обясни Мелемов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони