Николай Нанков остава регионален министър

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще остане на поста си. Това потвърдиха пред “Труд” високопоставени източници от Министерски съвет и близки до политическите кабинети на ГЕРБ и Обединени патриоти. Така свободни ще бъдат само постовете на Ивайло Московски и Валентин Радев.

Лично премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е забранил на своите да коментират оставките на тримата министри, признаха депутати от управляващото мнозинство. “Решения ще се вземат на съвета на коалицията в понеделник”, отсякал Борисов.

Днес на въпрос на “Труд” дали ще оттегли оставката си, министър Нанков лаконично отговори: „Категорично, не!”. Той беше в парламента където отговаряше на въпроси от парламентарния контрол.

На всички пътища в страната ще бъде направена паспортизацията, което би трябвало да установи дефектите и опасностите по цялата пътна мрежа, съобщи министър Нанков. “През тази година ще се направят конкретни одити, а в последствие ще се направи и паспортизация на всички пътища. Т.е. по абсолютно всички пътища дефектите ще бъдат установени. Има идеи и за информационна система, която онлайн да следи в 24-часов режим и пътната обстановка”, обясни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика