Николай Нанков: Убеден съм, че ще има втори лифт на Банско

Винаги съм бил радетел за втори лифт на Банско. Убеден съм, че ще има такъв. Това заяви в кулоарите на Народното събрание регионалният министър Николай Нанков.

Нито строителството изключва екологията, нито екологията изключва строителството, добави той. "Лифтът трябва да стане", каза министърът и в същото време подчерта, че законодателството у нас е достатъчно строго.

Регионалният министър коментира още, че не споделя мнението на някои организации, че строежът на ски писти е незаконен. По думите му пистата не е строителство, строеж са съоръженията.

Николай Нанков съобщи още, че работна група от МРРБ проверява случаите със зазидани прилепи по време на санирането на блокове в Бургас. Имало е подадени сигнали, но не са установени конкретни случаи. Той обеща по-сериозен контрол на процеса.

РИОСВ санкционира недобросъвестните строители, допълни регионалният министър. Дават се предписания за всеки блок, който се санира. По думите му не можело от единичен случай, като този в Бургас, да се правят обобщения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България