Николай Ненчев: Чисти отношения има между ГЕРБ и Реформаторите

Министърът на отбраната Николай Ненчев увери, че в правителството няма проблеми и не се усеща разделение между министрите от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Има изключително спокойствие, партньорство и чисти отношения между министрите, изтъкна Ненчев пред БТВ.

Ненчев потвърди, че на заседанието на Министерския съвет на 14 октомври от премиера Бойко Борисов към министрите са прозвучали репликите: “Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра ти парите за учителите, след като ти ги давам предизборно?”, които излязоха в публичното пространство. „Приблизително така беше, но не с този тон”, посочи той.

Ненчев обаче подчерта, че не отговаря на истината, че е произнесъл репликата: „Прав сте, г-н премиер. Поведението ми е абсолютно безотговорно. Знам какви усилия полагате за бежанците”.

„Първо ние говорихме за политика и коалиционни отношения. Впоследствие говорихме по въпроси, свързани със сигурността, включително и охраната по границата. Това, което казах е, че съм готов във всеки един момент да поема своята отговорност по отношение на работата, която имам”, уточни военният министър.

По думите му проблемите в коалицията са разрешими. „Ние сме зрели хора и сами можем да се оправяме. Въпросът е да подходим малко по-гъвкаво към проблемите, които стоят пред държавата, не толкова пред коалицията”, подчерта Ненчев.

Той обаче все още смята, че ако всички възможности за взаимоотношения в рамките на коалицията в името на националната кауза са невъзможни и изчерпани, тогава най-добре е да се отиде на предсрочни парламентарни избори през пролетта.

Той коментира и думите на лидера на АБВ Георги Първанов, че след изборите Бойко Борисов ще смени министъра с човек на Патриотите.

„В рамките на правителство съм представител на РБ и това представителство се случва въз основа на сериозни разговори. Аз съм номиниран от РБ, ние знаем, че имаме четирима министри в кабинета с нашите 10%, което би следвало да гарантира една дългосрочност на управлението. А това дали ще бъда сменен или не, вероятно този разговор ще бъде проведен първо в рамките на РБ, после от политическата партия, от която съм излъчен”, отбеляза Ненчев.

Не бих казал, че оградата по границата излиза "златна", подчерта министърът. Според него тя сама по себе си няма да реши въпроса с мигрантите изцяло. Трябва личен състав, техника, уточни военният министър.

Теренът е изключително труден, бавно се строи, но сме на финала, подчерта той. Преди дни гласувахме допълнителни средства, които се надявам, че ще бъдат достатъчни, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика