Николай Николов: Чакам до седмица кметът Фандъкова да организира среща със СДВР по въпроса за травеститите и хамалите на "Македония"

Очаквам кметът Йорданка Фандъкова да удържи на обещанието си и до седмица да организира среща с представители на СДВР, за да потърсим заедно решение на проблема с присъствието на травестити и хамали на централния столичен булевард "Христо Ботев" и на площад "Македония". Това заяви общинският съветник от БСП Николай Николов по време на сесията на СОС днес.

Както е известно, преди около месец той входира питане, придружено с подписка, която събира през август. В нея срещу присъствието на травестити и хамали на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" се подписаха 1031 граждани, живеещи в района. На сесията днес Николай Николов получи отговор на питането си.

"Категорично не съм доволен от отговора на кмета. Госпожа Фандъкова опитва да прехвърли топката на СДВР. За мен това не е нищо ново. Досега институциите точно това правеха и по тази причина няма и решение на проблема, коментира Николай Николов. - Затова бях принуден да направя подписка през август. Но аз няма да се откажа и ще продължа да търся начин за разрешаване на проблема. Надявам се кметът да спази обещанието си и наистина да организира среща с представители на СДВР, за да помислим какви мерки може да бъдат взети. Аз вече съм готов с предложения, които може да обсъдим. В противен случай ще направя нова кампания. Всеки ден ще минавам и ще снимам травеститите и хамалите по бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" и ще поствам снимките в социалните мрежи като ще тагвам кмета Фандъкова и СДВР".

Според Николай Николов, СДВР може да прави акции с цивилни полицаи, които да залавят нарушителите в района. "Две-три такива акции на седмица биха били достатъчни, за да се разреши този проблем по най-бързия начин, смята общинският съветник от БСП. - Срамно е в европейска столица, която доскоро беше и председател на ЕС, на 10 метра от една от най-красивите сгради в града Министерство на земеделието и буквално под носа на СДВР да цари такова беззаконие и престъпност. А самите представители на СДВР да си затварят очите и да твърдят, че такова нещо няма".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика