Николай Проданов: Показното бягство от Софийския затвор е по вина на неопитни служители

Снимка: Архив

Показното бягство на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев е по вина на неопитни служители на Централния софийски затвор. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов по БНР. По-късно днес ще бъдат представени изводите на работната група на ведомството, която разследва бягството.

"За млади хора става въпрос по принцип. Въпросното отделение, което в края на краищата е отговорно за бягството, са все млади хора и комисията излиза с предложение спрямо тези наши служители да се заведат дисциплинарни производства. Аз мисля, че не бива да правим публични все още техните имена", каза Проданов.

По думите му, категорично може да се каже, че оръжите използвано при бягството, е проникнало навън, но все още не може да се каже как е станало това.

"От самото начало бях резервиран дали ще можем да установим начина, по който е проникнало оръжието на територията на затвора в такъв кратък срок, с ресурсите на комисията. За съжаление, все още нямаме яснота", призна зам.-министърът.

„За известен период оръжието е било укривано някъде. В последния момент, в деня на бягството явно е било в спалното помещение“, добави той и обясни, че в по-голямата част от Централния Софийски затвор има наблюдение, но в килиите няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право