Никола Груевски поискал политическо убежище в Будапеща

Бившият министър-председател на Македония Никола Груевски е в Будапеща и е поискал политическо убежище. Това обяви той на профила си във Фейсбук.

„В последните няколко дни получих безброй закани за живота си. Сега съм в Будапеща и поисках политическо убежище от унгарските власти. Оставам верен на каузата на Македония. Никога няма да отстъпя!“, пише на профила на Груевски.

Никола Груевски не е преминал границата на Македония на нито един от установените пунктове, потвърдиха от Министерството на вътрешните работи на югозападната ни съседка.

Полицията проверява дали съобщението в мрежата е написано от бившия македонски премиер или профилът му е станал обект на хакерска атака.

Говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски заяви, че партията не разполага с информация къде е Никола Груевски, издирван за изтърпяване на наказанието си по делото „Танк“.

„За статуса в неговия „Фейсбук“ ми казаха колеги, докато се готвех за пресконференцията. Нямам информация къде и какво прави“, увери Арсовски в отговор на журналистически въпрос на пресконференция в централата на партията.

Арсовски поясни, че за последно е имал контакт с Груевски преди 9 до 10 месеца, и че не знае кога бившият македонски премиер е провеждал среща с настоящия лидер на партията Християн Мицкоски.

Арсовски не коментира статуса на Груевски, в който пише, че е получил заплахи за живота си. „Нямам информация за заплахите, които е получил, но вярвам, че е така", коментира говорителят на ВМРО-ДПМНЕ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа