Николина Ангелкова получи награда от международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”

Министърът на туризма Николина Ангелкова получи награда за най-актуална тема в областта на туризма по време на международното изложение „Ваканция и СПА Експо“-„Дигиталната трансформация в туризма“. Призът се дава за цялостната дейност на Министерството на туризма при прилагане на новите информационни технологии в развитието на сектора. Това стана на церемонията по връчване на ежегодните награди на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ в четвъртък вечерта.

22-2Радвам се да съм сред Вас, 35-ото издание на борсата продължи добрите традиции в България да си дадат среща водещи компании в туризма от нашата страна, Балканския регион и над 20 държави от различни части на света, отбеляза министър Ангелкова.

Сърдечно благодаря за наградата, тя е високо признание за нашата работа. Убедена съм, че с общите усилия на всички ще затвърдим позицията на страната като водеща туристическа дестинация на международно ниво, допълни министърът. Тя припомни, че именно дигитализацията бе основен фокус на международна кръгла маса, организирана от Министерството на туризма, в рамките на календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Дигитализацията не е бъдеще, тя вече е настояще за сектора. Международните проучвания показват, че всяко второ пътешествие започва от мобилно устройство, отбеляза министър Ангелкова. Тя бе категорична, че туризмът има нужда от дългосрочна концепция за дигитализация и с обединени усилия ще я реализираме.

Министър Ангелкова връчи на Република Сърбия наградата за активно национално представяне по време на изложението. За първи път тази година Сърбия участва на “Ваканция и СПА Експо” като страна партньор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България