Николина Ангелкова: Проверили сме над 104 плажа, констатираните нарушения са по-малко от миналата година

Проверили сме над 104 плажа, констатираните нарушения са по-малко от миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Стартирахме регулярните проверки, както всяка година. Мобилните групи работят непрекъснато. Трите успоредни групи от 1 юни до момента са проверили над 104 плажа. Основно нарушенията, които са установени на някои от тях, като искам да кажа, че до момента те са помалко от миналата година като брой“, поясни министърът на туризма.

По думите й, основно нарушенията са свързани с липса на указателни табели и предлагане на нелицензирани услуги. „Има един плаж „Божурец и Топола“, където има най-много нарушения и ако не се поправят, договорът им ще бъде нарушен. „Ще бъдем безкомпромисни, както всяка година“, поясни тя. Ангелкова отбеляза, че изключително важно е да се осигури пешеходен и безплатен достъп на почиващите до плажовете. „Абсолютно безкомпромисно се отнасяме към всяко едно нарушение и своеволия на плажа. Показали сме го непрекъснато“, добави тя.

По думите на Ангелкова, при оплаквания от граждани мобилните групи имат възможност веднага за реакция: „Реагираме незабавно. За първи път стартирахме с нашата приемна по Черноморието в „Слънчев бряг“. Организирахме такава в петък. Оплакванията бяха свързани с предлагане на нелицензирани туристически услуги.“

Министър Николина Ангелкова обясни, че след това са направени проверки от страна на Министерството и КЗП на тези обекти. По думите й, на един от обектите е била с изтекла застраховка, което е предпоставка за заличаване на туроператора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България