Николина Ангелкова разговаря с председателя на Световния съвет за пътувания и туризъм Джералд Лоулес

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе среща с председателя на Световния съвет за пътувания и туризъм (The World Travel & Tourism Council) Джералд Лоулес. Срещата се проведе в рамките на 105-тата сесия на Изпълнителния съвет на Световната организация по туризъм към ООН.

По време на срещата министър Ангелкова акцентира върху възможностите за инвестиции в България и перспективите за развитие на туристическия сектор. От своя страна Джералд Лоулес насърчи поетите от Николина Ангелкова ангажименти за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, като изтъкна, че секторът генерира 292 млн. постоянни работни места в света.

Министър Ангелкова допълни, че активното сътрудничеството между министерството и Световния съвет за пътувания и туризъм ще доведе до налагането на модел за установяване на още по-успешна комуникация с бизнеса. Тя посочи, че една от основните цели на правителството на Бойко Борисов ще бъде намаляването на административната тежест за бизнеса. „По този начин ще привлечем инвестиции“, заяви Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес