Николина Ангелкова се срещна с българския еврокомисар Мария Габриел

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с българския еврокомисар Мария Габриел. По време на разговорите министър Ангелкова представи инициативите на ведомството свързани с дигиталната реклама в сектора. И поясни, че използването на съвременни ИТ технологии в маркетирането на страната е сред основните приоритети в работата на министерството.

Една от последните изяви на ведомството бе на изложението WTM в Лондон, което приключи преди дни, където основен акцент на българския щанд е бил 3Д корнера, припомни още тя. Посетителите на място можеха да видят как принтер изработва триизмерни миниатюри на известни туристически забележителности у нас, обясни още министърът.

10-11-17-gabrielСтраната ни вече има единна платформа и мобилно приложение към нея I Love Bulgaria. Тя обединява всички елементи на туристическия сектор и заработи миналата година. Идеята е, чрез нея потребителите бързо и лесно през мобилните си устройства, да се запознаят с историята на България. В платформата първоначално бяха включени 100-те Национални туристически обекта, но се надгражда и развива, посочи министър Ангелкова.

С цел привличане на средства в сектора на туризма министерството разработи инвестиционна карта, заяви още министърът. Тя поясни, че по този начин се очаква да бъдат улеснен бизнеса, както и да се насочат по-лесно инвеститорите към перспективни проекти.

Еврокомисарят Мария Габриел приветства усилията на министерството в посока дигитализиране на маркетинга в туризма. И сподели още, че подкрепя работата на министър Ангелкова, с която цифровите технологии се използват, за привличането на все повече български и чуждестранни туристи. Еврокомисарят посочи още, че туризмът е един от водещите сектори в икономиката не само на България, но и в ЕС, затова е необходимо да се развива използвайки преимуществата на всички съвременни технологии.

Министър Ангелкова и еврокомисарят Габриел се обединиха около идеята да си сътрудничат в работата по бъдещи проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България