Никол Шерцингер - Оста Хавай-Хасково

Свикнахме покрай единствената ни в момента спортна знаменитост от световен калибър, тенис-звездата Григор Димитров, да се въртят зрелищни дами. И да ги припознаваме веднага като „от нашите”, докато се навъртат около Гришо по страниците на западните таблоиди. Споделената национална гордост от успехите му върху и отвъд тенис-кортовете.

Някои от родните фенове на Димитров тъгуваха много за Мария Шарапова след раздялата им; други интерпретираха заигравката му със Серена Уилямс само като слухове и “фалшиви новини”, но откакто от близо три години е с американската поп-звезда Никол Шерцингер, всички явно са спокойни за личния живот на Гришо. Особено ако продължи да посвещава победите си на нея, както след финала в Лондон през ноември 2017 г.

А както е тръгнало Никол Шерцингер може и да е на път да става хасковска снаха, съдейки по интервю на 27-годишния Димитров от последната седмица пред британската телевизия “Скай Спортс”, в която българската тенис звезда споделяq че мечтае за семейство и деца, които да го гледат как побеждава, преди да се е оттеглил от активния спорт. Намекът трябва да е ясен, щом се е закотвил за толкова време.

Като нищо 40-ият рожден ден на Шерцингер в петък може да е съпътстван с някоя и друга неочаквана новина, спекулират някои “светски наблюдатели” на Запад. Други “специалисти” казват, че ако ще има анонс, ще се изчака края на турнира “Уимбълдън”, в интерес на Гришо. В крайна сметка Шерцингер е била седем години във връзка със световния шампион от “Формула 1” Луис Хамилтън. Познава младите напористи спортисти - опитът и мъдростта на годините са на нейна страна.

Но стига сме профанизирали по балкански, а да припомним наистина бляскавата кариера на Никол Шерцингер. Родена на 29 юни 1978 г. в Хонолулу, Хавай. Баща й е от филипински, а майка й от смесен хавайско-украински произход. Цялото й име е Никол Пресковиа Еликолани Валиенте Шерцингер. Фамилията взема от втория си баща, който я осиновява и през 1984 г. премества семейството в Луизвил, щата Кентъки. Именно там Никол проявява интерес към музиката на ранна възраст, след като получава за подарък от родителите си албум на Уитни Хюстън. С помощта на семейството се насочва още в средното образование към сценичните изкуства, след което изучава театрално майсторство в университета на Дейтън, щата Охайо.

Зовът на шоу-бизнеса идва през 1999 г., когато Никол Шерцингер напуска университета, за да се включи като бек-вокалист към групата “Дейс оф дъ ню”, но след две години творчески различия с останалите членове на бандата се разделят. С което идва и първият пробив на Шерцингер в американската телевизионна продукция “Поп-звезди” - групата “Идънс Кръш” е родена. Петорката става първата дамска група, която оглавява класацията за дебютни сингли в САЩ през 2001 г. с парчето си “Get Over Yourself” и обикаля страната на турнета с по-видни за времето си изпълнители.

Амбицията на Никол я тласва през 2003 г. да потърси соло-кориера и пътува на прослушване до Ню Йорк със звукозаписна компания, по време на което се запознава с продуцента на бурлеска-трупата “Пусикет Долс”. Комбинацията от фактори я поставя начело на новосформирания под формата на дамска вокална група състав и през 2005 г. издават първия си албум “PCD”, който продава над 9 млн. копия по света. Успехът е повторен с втората тава “Doll Domination” през 2008 г. и след мащабно турне и множество солови участия на Шерцингер в края на следващата година “Пусикет Долс” са вече в творческа пауза, а фронт-дамата е арбитър в американското телевизионно предаване за музикални таланти “The Sing Off”.

Първият й солов албум “Killer Love” излиза през 2011 г. и макар да е посрещнат със смесени чувства от критиците, публиката го приема радушно. Същевременно статутът й на музикална знаменитост и талант е потвърден с включването й като постоянен съдия в добилия световна популярност телевизионен конкурс “X-Factor” - първо в американската, а после и в британската му версия.

През 2014 г. Никол Шерцингер издава и втория си солов албум “Big Fat Lie”, слабите продажби на който карат един от издателите й да прекрати многогодишния си договор с нея. Въпреки това със специфичния си дълбок глас, широка гама и вокални умения, Шерцингер остава във фокуса на внимание като изпълнител на живо, а също така и като участник в множество телевизионни и кино продукции.

 

Титли и имане

Талантът не се измерва, казват, освен когато става въпрос за пари. В крайна сметка и при творците е въпрос на добиви, т.е. приходи от продажби. За кариерата си като изпълнител Никол Шерцингер е продала 54 млн. албума по света като фронт-дама на “Пусикет Долс” и още 15 млн. като солов изпълнител. Според различните скъперници личното й състояние в края на 2017 г. се оценява на около 8 милиона долара. През годините е била наричана “Принцесата на попа” и “Хавайската поп-богиня”. Последното изречение, за справка.

 

За нея

Изпълнител за пример

Никол Шерцингер е един от най-добрите изпълнители на живо, които някога съм виждал. (...) Ако искаш пример за това как се правят правилно нещата - трябва ти Никол. Със своята съсредоточеност, с представянето си, с вокалните си способности ...

Саймън Кауъл, британски музикален продуцент и арбитър в телевизионни предавания за таланти

 

Винаги е била подценявана

Истината е, че Шерцингер винаги е била дълбоко подценявана като изпълнител. (...) От техниченска гледна точка, тя е безпогрешна - но същевременно тя е една от най-убедителните поп-певици, що се отнася до способността й да предаде посланието на песента. През цялата й кариера изпълненията й винаги са били характеризирани от способността й да е постоянно и ожесточено настроена на 11 във всеки един момент.

Алекс Макфърсън, британски музикален критик и журналист на свободна практика

 

Помага ми за успеха

Да, да обикаляте света по различно време не улеснява нещата, когато сте двойка. Но смятам, че успехите и на двама ни, идват от това, че си помагаме един на друг. Дългите разстояния и различните ни графици са ни затруднение, но какво да се прави. Така стоят нещата в момента.

Григор Димитров, български тенисист и житейски партньор на Шерцингер, в интервю за “Скай Спортс”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети