Ник Кейв, Джони Деп и Иги Поп ще участват в 52-рия джаз фестивал в Монтрьо

Шарлот Генсбур, Джони Деп, Ник Кейв, Били Айдъл и Иги Поп ще участват в 52-рото издание на джаз фестивала в Монтрьо, Швейцария, от 29 юни до 14 юли, предаде Франс прес.

Сред участниците ще са също Етиен Дао и Паоло Конте, който е гостувал в предишни издания на фестивала, се казва в комюнике на организаторите.

Рок, пънк - различни музикални жанрове ще бъдат застъпени в тазгодишното му издание на брега на езерото Леман чрез участието на "Дийп пърпъл", Ван Морисън, "Холивуд вампайърс" - бандата на Джони Деп и Алис Купър. За пръв път на фестивала са поканени австралийският певец Ник Кейв и американският Джак Уайт, станал известен с култовата рок песен "Seven Nation Army", която изпълнява заедно с бившата си група "Уайт страйпс". Джак Уайт ще се представи със соло изпълнения в Монтрьо.

Футуристична фънк музика на "Джамирокуай", хип-хоп песни на N.E.R.D, поп фолк песни на Ангъс и Джулия Стоун, ретро музика на Алое Блак, соул песни на Дзукеро, изпълнения на Джейми Кълъм и Раг ен Боун Ман също са включени в програмата на фестивала, отбелязаха организаторите.

Джон Кейл, един от основателите на митичната нюйоркска група "Велвет ъндърграунд", на която бе цигулар, пианист, басист и композитор заедно с Лу Рийд, ще участва за пръв път във феста в Монтрьо, като ще бъде акомпаниран от струнен оркестър. Шарлот Генсбур пък ще се завърне в Монтрьо, за да представи 5-ия си албум.

Що се отнася до изпълнителите на джаз, блус, соул, фънк музика, в Монтрьо ще гостуват Грегъри Портър, чийто нов диск е своеобразна почит към неговия духовен баща Нат Кинг Коул, легендарният басист Стенли Кларк, блусменът от Луизиана Кени Нийл и редица други знаменитости, като Чик Кърия, Карла Блей, Джейсън Морън, Кори Хенри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица