Нинова: Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“

Възнагражденията не се дават, за да не се краде, допълни лидерът на БСП

Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“ - възнагражденията не се дават, за да не се краде. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ , коментирайки предложението на БСП да отпаднат привилегиите на депутатите.

„Заплата се дава за труд, а не, за да не крадеш. Ако крадеш, има друг кодекс. Като крадеш и лобираш - отиваш в затвора. Заплатата не ти се дава, за да крадеш“, коментира Нинова. По думите ѝ абсурдна теза е да отиваш в парламента за висока заплата и ако тя не ти се дава, да крадеш.

„Популизъм или законност е въпросът. Нали законите в България важат за всички хора. Кодексът на труда казва на всички работещи колко дни ще почиват. Ние, депутатите, си приемаме Правилник за организацията и дейността на Народното събрание“, коментира Нинова. Тя попита въпрос на популизъм ли е да се спазват законите в България. Във връзка с младежката европейска конференция, Нинова коментира, че на фона на алкохола и голите жени, БСП предлага алтернатива.

„Няколко неща предложихме по-ниски лихви по кредити за млади хора, за да учат. ГЕРБ го отхвърлиха. Семейно подоходно облагане. Когато семейство с две деца работи, да плаща по-малко данъци върху доходите си. Културният чек – държавата да даде чек на един млад човек. Нищо, отхвърлено. Значи, когато предлагаш политики, те не се приемат“, коментира Нинова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика