Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Корнелия Нинова в НС. Снимка: Денислав Стойчев

В правилника на парламентарната групата на БСП не са предвидени партийни наказания, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова по повод 27-те депутати, гласували „за“ кандидатурата на Сотир Цацаров да оглави Антикорупционната комисия, предаде БНР.

Нинова призова депутатите, подкрепили кандидатурата на Цацаров, да си понесат отговорността:

„Това е техен избор и си носят отговорност за този избор. Да излязат и да обяснят защо са направили този избор и са решили да гласуват така. Нямаме разписано в правилника за работа на групата партийни наказания“.

Лидерът на БСП потвърди за разделение в парламентарната група и в Националния съвет, но отрече за разцепление в партийните структури.

На пленума на социалистите в събота трябва да бъдат приети правилата за пряк избор на председател на партията, както и да се вземе политическо решение по всички предложения за промяна в съдебната система, подчерта Корнелия Нинова:

„Това на правителството с независимия прокурор, който трябва да наблюдава главния и да го контролира, това на президента за промяна в конституцията, нашето предложение за съдебен контрол върху актовете на главния прокурор“.

БСП ще се включи в консултациите при президента за мястото на прокуратурата, поясни още Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика