Нинова зададе курс към вот на недоверие за кабинета (СНИМКИ)

Имаме висока цел - да освободим държавата и народа си от веригите, заяви лидерът на БСП

БСП да инициира вот на недоверие за правителството на Бойко Борисов. Такъв курс зададе лидерът Корнелия Нинова пред делегатите на провеждащия се в София конгрес на партията.

"Сваляне ГЕРБ от власт, предсрочни избори и мотивация да ги спечелим - една от стъпките е вот на недоверие към кабинета", каза тя и обяви, че ще предложи на най-висшия орган на столетницата такова решение и ако той го утвърди, БСП ще преговаря с другите партии по внасянето на вота.

Нинова разкритикува ГЕРБ, че са посегнали на свободата на словото, на мислене, на мнение. „Позволяваш си да критикуваш властта, значи си хлебарка, която трябва да бъде смачкана. Искаш да разкриеш корупция на управляващите, това вече може и да е престъпление, защото корупцията е обект на национална сигурност“, коментира тя.

По думите й според управляващите, ако искаш да протестираш, ти си узурпатор и искаш да правиш държавен преврат. „Това е ново модерно робство, то не идва отвън, то се прави тук от партия ГЕРБ, която си присвои държавата“, заяви лидерът на БСП.

"Имитират се реформи, съдебна, здравна и образователна. Винаги представени като социална политика за увеличаване на средствата в тези сектори, но всъщност е предпоставка за увеличаване на кражбите. Ние не просто трябва да предложим лява алтернатива на дясната ГЕРБ, това е задължително", подчерта Корнелия Нинова.

Ние имаме по-висока цел да освободим държавата и народа си от веригите, които ги държи една партия и ги употребява, за да се възпроизвежда", каза още лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика