Нинова и Каракачанов разговарят в НС

Снимка: Архив

Сидеров: Тя е нелигитимна

В Народното събрание започна срещата между лидера на БСП Корнелия Нинова и вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

На нея присъстват още Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП и съпредседател на Съвета по външна политика и международна дейност, сигурност и отбрана към Националния съвет на БСП и депутата от ПГ на "БСП за България" Васил Антонов. От страна ВМРО е заместник-председателят на партията и депутат от ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Срещата между Нинова и Каракачанов идва след отправена покана от страна на вицепремиера по повод първомайския митинг, организиран от БСП.

На извънредна пресконференция на управляващите на 1 май Красимир Каракачанов заяви: "Ние ще продължаваме да си работим до към пет, пет и половина, после ще пием по една бира. Даже бих поканил госпожа Нинова, ако има свободно време, ако не е седнала на агнешко". Ден по-късно поканата бе официализирана и Корнелия Нинова я прие с думите: "Тази кулинарна пресконференция, на която уж мислеха за политика, но говореха за бира и агнешко, на следващия ден придоби по-сериозен израз, защото господин Каракачанов ме покани вече официално като председатели на партии да разговаряме по политики за България и конкретни решения. Приех тази покана".

След два дни с лидера на БСП ще се срещне и другият вицепремиер на патриотите - Валери Симеонов. Според самия него, такава среща ще има с ГЕРБ и с "Воля".

Действията на Каракачанов и Симеонов обаче доведоха до декларация от страна на третия съпредседател на коалицията - Волен Сидеров. В нея той заяви, че „като председател на ПГ и създател на коалицията "Обединени патриоти" не е упълномощавал въпросните лица да преговарят, с която и да е партия извън управляващата коалиция”.

В декларацията на Сидеров, цитирана от БНР, се казва още, че "всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между "Атака", ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Те са извън решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за нелегитимни”. Сидеров отмени днешното заседание на парламентарната група и обяви, че чака обяснение на позициите на НФСБ и ВМРО по отношение на коалиционната политика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика