Нинова към министър Радев:  Кой промени плана за пътно движение, часове преди събора на Бузлуджа?   

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което го пита - кой е променил план – разстановката за контрол на пътното движение по време на събора на Бузлуджа, часове преди неговото начало?

Заради тази промяна, десетки хиляди хора са били оставени в продължение на 5  часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението, съобщиха от "Позитано" 20. „Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си”, пише още Корнелия Нинова.

Ето и целият текст на писмото:

 

"Уважаеми господин Радев,

На 27, 28 и 29 юли 2018 г. на връх "Бузлуджа", местността  "Историческа поляна", се проведе традиционният митинг-събор, посветен на 127-та годишнина от началото на социалистическото движение в България.

В тази връзка с писмо №0130-9 от 28.05.2018 г. се обърнахме към Вас да предприемете необходимите мерки за безопастността, охраната и нормалното протичане на мероприятието. Писма изпратихме и на Началника на Областна дирекция на полицията град Габрово, Началника на Областна дирекция на полицията Стара Загора, Началника на районно полицейско управление Казанлък, Началниците на сектор "Пътна полиция" в Стара Загора и Габрово.

В резултат на разменената кореспонденция, подписахме договори с ОД на МВР Стара Загора и ОД на МВР Габрово "срещу заплащане да се осъществи охраната на обществения ред и контрол на пътното движение по време на събора по отделен план-разстановка".

В тази връзка Ви питам, кой промени план-разстановката, часове преди събора?

С това решение десетки хиляди хора бяха оставени в продължение на 5

 часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението. Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика