Нинова към представители на културните среди: Помогнете заедно да съхраним бългащината

„Благодаря, че се отзовахте на поканата ни по повод 24-ти май, празникът на българската писменост и култура, на който ден отдаваме почит на братята Кирил и Методий за просветителското им дело, но изразяваме и уважение към вас за това, че сте продължители на просвещението.Да се посветиш на духовността,науката и културата е в най-висша степен родолюбива мисия. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на годишната среща с представителите на  културата по повод 24 май, организирана от левицата, съобщиха от партията.

"За България и опазване на българщината ми е думата днес. Може би най-голяма почит ще отдадем на братята, ако запазим чистотата на езика си,силата на книгата и свободата на словото, каза Корнелия Нинова. Знаем, че сте разочаровани от отношението към вас в последните години, но разочарованието от политиците не бива да намалява любовта към отечеството, призова председателят на БСП. Тя отбеляза, че трябва да продължи борбата за процент българска музика, български филми и култура да присъстват в радиата и телевизиите. „Нещо, което ние започнахме и за което имаме нужда от вашата подкрепа, да го продължим. Нека заедно да продължим работата по въвеждане на културния чек. Една инициатива, която подехме и която осигурява на младите хора достъп до българска култура", подчерта тя.

Нинова се обяви срещу подмяната на българщината, срещу изваждането на великите имена от българските учебници. Председателят на БСП благодари и на тези, които са застанали срещу Истанбулската конвенция. "Благодаря ви , защото това също е усилие за запазване на нравственост, на семейни и християнски ценности. Тази битка не е приключила, тя тепърва предстои. Нека заедно браним тези ценности, както го правихме досега", каза също Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика