Нинова: Не съм бламирана. Не се занимавам със сценарии

Пленумът на БСП не е обсъждал промяна в Устава на партията и връщане на старото положение за избор на председател. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. По думите й в дневния ред не съществува такава точка.

"25 членове на Националния съвет внесоха своите идеи за промяна в Устава. За информация тези идеи не са гласувани и не са включени в дневния ред на конгреса“, обясни Нинова.

По думите й политическият анализ за резултата от европейските избори е бил приет. "Приехме го и възложихме на една комисия от 17 души да го допълни и да го внесем на конгреса“, обясни тя.

Запитана как тълкува това, че пленумът е отказал тя да бъде част от работната група, която ще доработва доклада, Нинова заяви, че го тълкува като добро решение и не го смята за бламиране.

"Ако беше прието аз да правя този доклад, щяха да бъдат оправдани някой съмнения за еднолична партия и намеса на лидера. Оценявам решението аз да не съм начело, за да няма после обидени", подчерта Нинова.

Във връзка с обвиненията на Сергей Станишев срещу нея, че за конгреса вече има готов сценарий и няма изобщо да се стига до избор на нов председател на партията, Корнелия Нинова коментира, че не си пада по сценариите.

„Питайте сценаристите. Не ме занимавайте със сценарии. Подала съм оставка, конгресът има дневен ред, ще реши как да действаме оттук нататък“, посочи тя.

По повод негативни коментари на нейни съпартийци за избора на Петър Витанов за ръководител на групата на депутатите от БСП Нинова заяви: „Не харесвам агресивния тон и лепенето на етикети. Обръщам се към тези другари, които си позволяват да го правят. Това е грозно и демотивира партията и нейните членове“.

„Решението за избор на Петър Витанов е взето с тайно гласувано от петте евродепутати", посочи тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика