Нинова: Огласяването на СРС-тата е опит да се сплаши президентът

Огласяването на специални разузнавателни средства е закононарушение, това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи, ние вярваме, че той няма да го направи, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна, заобиколена от колегите си депутати от левицата.

"Това е уж юридически акт с политическа цел - отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците, а те са разрушаване на институциите", посочи тя. По думите й случващото се е вредно и опасно.

"Уважаеми български граждани, как мислите? Ако президентът беше един послушен, мълчалив, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме в ефир специални разузнавателни средства вчера? Сигурно не", коментира Нинова. Тя отбеляза, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата.

Живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите, живеем в кризи в живота ни всеки ден - бедност, неравенства, страх, а сега и институционална война, коментира лидерът на БСП. "Разграждат държавността с едничка цел - да останат на власт на всяка цена и без никакъв опонент", посочи тя и призова за обединение и воля за промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика