Нинова потвърди, че няма да продава БСП

По време на парламентарния контрол Корнелия Нинова прочете декларация от името на БСП. Снимка: Пламен Стоименов

Шефката на БСП обвини премиера, че плащал да я свалят от партийния пост

Борисов: Направихме всичко необходимо за Шенген

Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП? Искате ли да ви кажа колко пари хвърлите в този процес? Не българските граждани, гласували за БСП, а вас уважаеми и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП - останахте излъгани. Съжалявам, няма да овладеете БСП, поне не скоро време. Така се обърна председателят на БСП Корнелия Нинова към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Шефката на БСП го обвини, че плащал да я свалят от партийния пост. По време на парламентарния контрол Нинова прочете декларация от името на БСП, в която атакува управлението за кризата с водата в Перник, за проблемите в здравеопазването, за болничните, за пътуването на Борисов до Загреб с правителствения самолет, както и за забавянето на приемането ни в Шенген.

“Никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата”, каза Нинова. Борисов я обвини от своя страна, че тя е излъгала 1 млн. избиратели, като не си е подала оставката след евроизборите.

“Когато използвате думата “оставка” се сещайте за това, което направихте вие. Правителството е направило всичко необходимо за Шенген”, отсече Борисов.

“Колко коледни добавки за пенсионери струва полетът с държавния самолет за партийното мероприятие на ЕНП в Загреб?”, попита Нинова.

“А колко заплати или пенсии струва президентът Румен Радев да отиде до Китай с правителствения самолет? Нали затова са купували от вашата партия тези самолети. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава - моите хора могат да направят декларация и за заменките по ваше време. Себастиян Курц в момента не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този “Фалкон” и беше свободен само “Еърбъса”, отсече премиерът в отговор на обвинението на Нинова, че за срещата на ЕНП в Хърватия, Себастиан Курц е пътувал в икономическа класа, а нашият премиер - с правителствения самолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика