Нинова: Следващият КСНС ще е за здравеопазването, образованието и престъпността

Трябва да се разработи темата свързана с контрабандата, влошаване на здравеопазването, неграмотността и влошаването на образователната система, както битовата престъпност. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на излизане от Президентството след края на Консултативния съвет по национална сигурност.

За мое съжаление днес Министерски съвет и министрите не споменаха и дума по тези теми. Директно казвам на правителството на Борисов, че това не е правилния подход", каза тя. по думите на Нинова президентът е дал уверение, че следващият КСНС ще бъде по тези въпроси, включително и демографската катастрофа.

Лидерът на БСП информира, че на съвета е постигнато единодушие по една точка - некомплекта на състава на полицията и армията и нуждата от увеличаването на заплатите. "Аз обаче се съмнявам, че правителството ще свърши нещо по този въпрос", посочи Корнелия Нинова. Тя добави, че според финансовия министър Владислав Горанов тази година не са предвидени пари за това.

"Решението на правителството е да отложи във времето изпълнението на проектите за модернизацията. Миналия парламент те настояваха това да стане бързо и с мнозинство на ГЕРБ беше решено то да се случи, а сега те го замразиха", каза още лидерът на БСП. Тя призова Борисов или да внесе предложение за промяна на това решение на НС или да го изпълнява.

БСП би подкрепила мерки за намаляване смъртността по пътищата, но ще настоява в дебатите да се включи и темата за качеството на пътното строителство, каза още Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика