Нинова: След бюджета внасяме вот на недоверие към управляващите и инициирам лидерска среща в НС за оценка на прехода

След бюджета внасяме вот на недоверие към управляващите и инициирам лидерска среща, за да потърсим съгласие за обща оценка на прехода. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„От утре всичко за нас е бюджет. Направили сме 149 предложения между първо и второ четене. По законопроекта за ДОО 46 и за НЗОК – 17. Зад числата стои различната ни визия от управляващите на България. Надяваме се от утре да имаме състезание на идеи, а не наддаване на числа. Втората тема е промяната в Конституцията. ГЕРБ събира подписи за промяна в Конституцията, ДПС събира подписи, ГЕРБ са отказали да подпишат предложението на ДПС. ДПС не са подписали предложението на ГЕРБ. "Обединени патриоти" и "Воля" ги няма никъде. Това наддаване започва да изглежда несериозно. БСП е единствената партия, която на конгрес е давала оценка на Прехода. Нито една от другите партии не давала оценка на Прехода“, заяви Нинова.

Тя подчерта, че инициира лидерска среща между председателите на всички парламентарно представени партии. „Ще помоля да е след бюджета във време удобно за всички. Поставяме си за цел да потърсим съгласие за оценката на Прехода, ревизията на Прехода, да не бъде еднократен акт и пиарска кампания, да не допуснем да излъжем очакванията на хората, че ще има справедливост и възмездие и всички да се подпишем под общо съгласие. Ако ще го направим, да го направим политически отговорно. Веднага след бюджета ще поканим ДПС на разговори за вот на недоверие“, коментира тя.

„Трябва да уточним две неща – времето, в което внасяме вота на недоверие и за корупция в кои сфери. Друга тема, освен корупция, не стои за нас като тема за вот на недоверие“, каза още Корнелия Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика