Нинова след пленума на БСП: През април, преди Конгреса, ще имаме пряк избор на председател

Направихме хубава, над 7 часова дискусия с различни мнения. Националният съвет на БСП прие доклада на Изпълнителното бюро за резултатите от изборите. Приехме решение структурите ни по места да започнат анализа на своя резултат, да стартираме отчетно-изборната кампания от 1 декември, която да приключи през май догодина с Конгрес. През април, преди Конгреса да имаме пряк избор на председател. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че в отчетно-изборната кампания ще се отчете изтеклият мандат, ще бъдат анализарани изборните резултати и ще се номинират кандидатури от структурите по места. "Започваме процес на нови избори в партията. Ще имаме нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса и номинации за председател с пряк избор", отбеляза Корнелия Нинова.

"Имаше различни предложения, включително т.нар алтернативен доклад на подписалите го другари да бъде приет, но това решение беше отхвърлено. Подписите се оказаха не 50, а 21", разказа лидерът на БСП за случилото се на заседанието на НС. "Искаха оставката ми пред вас, вътре не е дискутирана. И преди се е правела кампания преди пленумите, с много нажежаване на напражение, но след това нищо не се случва", каза още Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че оценката за представянето на БСП на изборите е - добро представяне, но не достатъчно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика