Нова версия на класиката „Suspiria“

Дакота Джонсън с роля в дългоочаквания хорър

 

Режисьор е майсторът Лука Гуаданино

Ценителите на киното следят с интерес римейка на една емблематична хорър класика, която в един момент също беше подготвяна от Дейвид Гордън Грийн, но той беше заменен от майстора Лука Гуаданино. Става въпрос за хорър шедьовъра от 70-те години на миналия век „Suspiria“ („Суспирия“) на легендата Дарио Ардженто.

От Amazon Studios засилиха промоцията на новата версия на „Suspiria“ на CinemaCon, където показаните кадри от филма са били наистина отблъскващи и са предизвикали истински фурор. В Интернет изплува и първия официален постер, който също впечатли с естетиката на минимализъм. Ето го и сюжета: „През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.“

Режисьор на „Suspiria“ е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”, „Призови ме с твоето име“), а сценарият е дело на Дейвид Кайганич, по класиката на Дарио Ардженто. В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър и други.

Премиерата на „Suspiria“ е тази есен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино