Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“

Нова водна стена, осветление и градско обзавеждане са поставени на площад „Гарибалди“, който е част от строителните работи по обновяването на централната зона 2 на София. Започна премахването на строителните огради в участъка, за да се облекчи преминаването на пешеходците на площада, съобщават от Столична община.

Само преди няколко дни там (по улиците „Иван Денкооглу“ и „Княз Александър“) беше отворено движението и за автомобили. Това позволи на строителите да започнат активна работа по кръстовището на ул. „Солунска“ и площад „Славейков“.

Големите пейки от лят камък с дървени седалки и кошчетата за отпадъци на пл. „Гарибалди“ са доставени от един от водещите световни производители на градско обзавеждане, фирма, която има повече от 500 патента. Водната стена е облечена с полиран гранит, чешмичката – също. На площада е поставено модерно видео наблюдение, а осветлението е в духа на Стара София и е свързано с цялостната обновяване на осветлението в централната градска част. Предстоят довършителни дейности по озеленяването.

В момента строителят работи приоритетно по кръстовищата на „Дякон Игнатий“, „Шишман“ и „Любен Каравелов“.

Срокът за обновяването на Зона 2 е 300 дни, а строителят получи към момента общо 86 дни компенсация заради лоши метеорологични условия.

Зона 2 е част от проекта „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от Централна градска част в град София“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, с бенефициент Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България