Нова гладна стачка заради Иванчева

Изабела Сярова от днес започва нова гладна стачка заради действията на районния кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. Това обяви Сярова в официално писмо, изпратено и до „Труд“. Текстът е адресиран още до президента Радев, премиера Герджиков, главния прокурор Цацаров, столичния кмет Фандъкова. В него се казва, че днес протестът ще е пред президентството, утре пред Столичната община (СО) и вдругиден - пред администрацията в „Младост“.

На 9 февруари майката на три деца започна гладна стачка пред СО. Тя гладува една седмица, но спря заради лекарска забрана. Сега отново е решена да търси правата си по този начин. Причината - преди месец и половина Иванчева издаде заповед за спиране на строеж срещу бл. 64 в „Младост 1“, в който Изабела Сярова е инвеститор. Впоследствие се оказа, че заповедта е неаргументирана. Това бе потвърдено от градоустройствената комисия към общинския съвет и от главния архитект на София Здравко Здравков. Те препоръчаха на Иванчева да отмени нареждането, защото е неоснователно. Тя все още не го е направила и Сярова започва нова гладна стачка.

Жената вече е заявила желание имотът й да премине от юрисдикцията на район „Младост“ под тази на направление „Архитектура и градоустройство“ към СО.

„Поискала съм Иванчева и целия екип на район „Младост“ да си направят отвод спрямо мен“, потвърди тя пред „Труд“. Административнопроцесуалният кодекс дава на жената това право в случаите, когато насрещната страна (район „Младост - б.а.) има конфликт на интереси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България