Нова експлозия разтърси Шри Ланка

Причините за нея все още са неизвестни

Експлозия разтърси шриланкийския град Пугода, на 40 километра от столицата Коломбо, предадоха Ройтерс и ТАСС. Жертви и ранени няма.

Взривът е станал зад сградата на местния съд. Причините за експлозията все още се разследват. Тя обаче стана броени дни след серията от терористични атаки в Шри Ланка на Великден, в които загинаха 359 души и около 500 души бяха ранени.

Тази нощ бяха арестувани още 16 души във връзка с атентатите на Великден, предаде ДПА. Така броят на задържаните нарасна на 76 от неделя досега. Конфискувани са и коли, използвани от задържаните.

Сред задържаните има няколко пакистанци и един египетски гражданин, допълва Ройтерс.

Служители на ФБР и на Интерпол помагат на властите на Шри Ланка в разследването на атентатите, предаде ДПА. Управлението за гражданско въздухоплаване пък наложи забрана за използване на дронове и безпилотни самолети във въздушното пространство на страната до второ нареждане.

Всички католически църкви в Шри Ланка ще останат затворени до второ нареждане, предава AFP, като пояснява, че мярката на властите е в отговор на серията бомбени атентати в столицата Коломбо от неделя.

„По съвет на силите за сигурност ще затворим всички църкви. Няма да има литургии до второ нареждане“, се казва в официалното съобщение.

Сигурността вече е засилена в църквите в цялата страна, увериха правителствени служители.

Серия от самоубийствени атентати срещу три църкви - две от тях католически - и три хотела в неделя убиха най-малко 359 души и раниха стотици, припомня агенцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят