Нова епидемия в Австралия: Слагат шевни игли в ягодите

ягоди

Ако пътувате за Австралия и обичате да хапвате ягоди… - внимавайте! Там най-новата епидемия се казва “Шевни игли в ягодите”, предаде БНТ.

Мъж вече е влязъл в болница, след като лакомо е погълнал игла за шиене, докато си похапвал ягоди. По информация на Sky New Australia случаи на откриване на игли и карфици в ягоди, и дори в банан, са регистрирани в няколко австралийски щата.

Властите в Куийнсленд са обявили награда от 100 000 австралийски паунда, или около 120 000 български лева, награда, за информация за виновника.

Миналия четвъртък Асоциацията на производителите в щата Куийнсленд заяви, че най-вероятно в пакетите от ягоди са поставени игли в интервала между пакетирането и достигането на ягодите до потребителите.

Вчера иглите в ягодите бяха най-дискутираната тема сред потребителите на социалната мрежа Туитър в Австралия. В коментарите личеше както уплаха от поглъщането на игла, така и ярост към човека, осмелил се по този начин да си играе със здравето на хората.

Ирена написа: "Добре, в Австралия съм, не мога да ям ягоди, защото някакъв идиот слага малки игли в тях, сега разбрах, че и банан не мога да ям. Разкарайте ме от тази държава, колкото може по-бързо, не знам дали следващия път, в който се храня, няма да открия игла или друг предмет в яденето ми."

Имаше и такива, които се опитваха да успокоят потребителите. Брет Дебритз призова: "Австралия, направи го! Купувай си ягоди! Нарежи ги преди да ги ядеш, но не спирай да си купуваш ягоди! Ако не ви се ядат ягоди сега, направете си сладко или сладолед с тях! Направете си торта от вида Павлова и ги сложете отгоре! Не се подавайте на саботажа!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят