Нова зала с най-съвременна техника за мултимедия в БТА

Снимки: Цветан Томчев

Нова зала в БТА с капацитет от 100 седящи места, оборудвана с най-съвременна техника за мултимедия, представи генералният директор на агенцията Максим Минчев.

Залата е в приземния етаж, в бивши помещения на печатница. След реконструкцията по проект на арх. Бойко Кадинов вътрешността прилича на агора, на градски площад, който е обиколен с орнаментика и прозорци, наподобяващи фасадата на БТА. Подовата настилка е от паркет, приличащ на подредбата на емблематичните за София жълти павета, обясни доц. Георги Лозанов.

Върху три екрана, спуснати под формата на буквата "П", домакините от БТА прожектираха филм за кратко представяне на техническите възможности на центъра. Тук ще могат да се правят конференции, прожекции на филми, пространството да се превръща в звукозаписно студио, в театрална зала или в място за съвременно изкуство. Пръв гост на артистичното кътче е проф. Греди Асса със своя колекция от картини.

През юни БТА ще бъде домакин на Шестия световен конгрес на информационните агенции под мотото "Бъдещето на новините", който ще се проведе в НДК. В дните на форума у нас ще пристигнат шефовете на над 120 водещи новинарски агенции от пет континента, съобщи Максим Минчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България