Нова звезда в българското рали

Новият състезателен автомобил Skoda Fabia R5 на спортен клуб „Мегаспорт Рейсинг” бе представен официално за първи път пред българска публика. На премиерата в централния шоурум на официалния вносител на Skoda у нас „Еуратек” присъства екипажът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, който вече записа една победа с тази кола на рали спринт „Дряново”. Това бе тренировката за отбора преди началото на сезона в националния шампионат с рали „Твърдица” в началото на юли.

19-2-6kol

„Изключително съм доволен, че успяхме да се сдобием с толкова успешен рали автомобил като Skoda Fabia R5. Списъкът с чакащи за него е много дълъг. Благодаря на „Еуратек” за подкрепата към отбора ни. Целта ни не е само да се борим за титлата в шампионата, а и да вдигнем нивото на рали спорта с участието на толкова актуален за световния шампионат автомобил”, коментира пилотът Мирослав Ангелов.

19-1-6kol

Skoda Fabia R5 е една от най-успешните състезателни коли. От 2015 до 2017 г. моделът има 24 победи в категорията WRC2, две пилотски световни титли и три конструкторски. Автомобилът тежи 1230 кг и се задвижва от 1,6-литров двигател с мощност 279 к.с. и въртящ момент 420 Nm. Задвижването е на четирите колела с механичен диференциал отпред и отзад, предавателната кутия е 5-степенна секвенционална.

DCIM100GOPROGOPR0106.JPG

„През годините традиционно подкрепяме българския автомобилен спорт и сме организатор на първите едномаркови шампионати, от които стартира кариерата на пилоти като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. Бяхме спонсор и на най-успешния български рали състезател Димитър Илиев, който в последните 4 години от своята кариера избра да се състезава с Fabia S 2000 и стана три пъти рали шампион на България. Днес сме щастливи да продължим тези традиции с най-бързия модел на Skoda – Fabia R5”, коментира Иван Тодоров, управител на „Еуратек”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили