Нова книга за управлението на Тръмп предизвика фурор на американския книжен пазар

Отново фурор на американския книжен пазар заради книга за управлението във Вашингтон. Този път разкритията прави журналистическата легенда Боб Удуърд. Той е носител на престижната награда "Пулицър" за разследванията си по аферата "Уотъргейт", които свалиха Ричард Никсън от президентския пост, съобщи БНТ.

Новата му книга се казва "Страх" и представя неудобни детайли, които допълнително вредят на облика на Доналд Тръмп.

Още преди да е излязла, тази книга предизвиква напрежение във Вашингтон. Поради големия интерес издателството е отпечатало един милион екземпляра. Въпреки че едва от днес е на пазара, тя вече е номер пет сред най-продаваните за тази година.

Боб Удуърд е писал критични книги и за Джордж Буш, и за Барак Обама. Най-новият му труд обаче кара сегашната президентска администрация да настръхне.

"Хората, които работят за него, са притеснени, че той ще подпише документи или ще даде разпореждания в ущърб на националната или финансовата сигурност, както на страната, така и на света", заяви авторът.

За "Страх" той използва отлични източници. В нея цитира служители на Белия дом, които определят шефа си като "идиот". Боб Удуърд описва "руската афера" около избора на Доналд Тръмп като тъмна сянка над управлението му. На това 45-тият президент на САЩ реагира очаквано.

"Разбира се, че Боб Удуърд лъже. А по отношение на книгата, тя е не означава нищо. Просто измислици", коментира самият Доналд Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка