Нова лента за колите към южните курорти, правят я през март в Бургас

Снимка: Архив

 Ден и нощ кърпят дупките от снега

Работници с четири машини кърпят дупките, които зейнаха по време на тежката зима по улиците на Бургас.

"Няма събота, няма неделя, екипите работят без почивка. От тази седмица започва да се работим и във вътрешнокварталните пространства", съобщи пред "Труд" заместник кметът по строителството в Община Бургас- инж. Чанка Коралска.

Сега зейналите кратери се пълнят със специална емулсия, по технология, която позволява да се работи при ниските температури. При положение, че температурата трайно се задържи над плюс 5 грдуса и асфалтовите бази, които в момента са замразени започнат да работят, пълненето ще се извършва с топла асфалтова смес, каза още Чанка Коралска.

По думите и, вече 50 на сто от дупките, особено по големите булеварди и улици, са запълнени.

В сравнение с миналата година, пораженията от снега и ниските температури по артериите на Бургас са били несравнимо повече. До края на месеца обаче фирмите, които се грижат за поправяне на щетите ще се справят с проблемите, коментира зам. кметът по строителството.

През месец март започва и направата на нова, дясна лента на входа на Бургас.

При влизане на автомобилите, тези от тях, които са за курортите на юг, ще могат да пътуват след десен завой по улица "Крайезерна" и така трафикът в града през туристическия сезон, осезаемо ще се разтовари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони