Нова модерна техника се включва в почистването на Пловдив

Четири чисто нови сметовоза, произведени през месец март, и една модерна миячна машина се включват в почистването на Пловдив. Общинско предприятие "Чистота" увеличи автопарка си с 2 мерцедеса, предназначени за сметосъбирането в район "Южен", и една миячна машина за велоалеите на лизинг за 1,05 млн.лв. Фирмата-подизпълнител КМД достави два форда за обслужването на район "Тракия", а всички машини са с двигател Евро 6. "Непрестанното обновяване на техниката се отразява върху всички статистики, които сочат трайно намаляване на фините прахови частици във въздуха", коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

"През последните 5 години закупихме над 20 чисто нови машини, с които поддържаме на високо ниво чистотата в града и извършваме всекидневната дейност по сметосъбирането и сметоизвозването", допълни директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов. Той допълни, че принос за добрите резултати има и отговорното партньорско отношение на фирма КМД, където до края на април се очакват да бъдат доставени още 7 току-що произведени сметовози с екологичен стандарт "Евро-6".

"Няма друг град в България, където улиците първа категория се мият всеки работен ден, от втора категория - 3 пъти седмично, а третокласните - по веднъж", заяви кметът Иван Тотев. Той дори подкара един от новите сметовози "Мерцедес", събиращ 18 тона боклук, и остана доволен от маневреността му и факта, че е с автоматична скоростна кутия. "Управлява се по-лесно и от автомобил. Не издава шум, не вибрира, не форсира, лесно прави завои", сподели впечатленията си кметът Тотев, чийто личен автомобил е джип "Ауди Q7".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони