Нова транспортна схема ще е алтернатива на превоза с частни автомобили, смята кандидат-депутатът на ГЕРБ

Създаването на транспортна схема за Варненска област е ключов фактор за развитието на регионалния туристически продукт. Работим, за да обхванем в устойчива верига основните възли на обществения транспорт и туристическите дестинации във всички общини на територията на областта.

Така кандидатът на ГЕРБ за народен представител и бивш областен управител Стоян Пасев коментира гъвкавите транспортни решения, които се търсят във Варна чрез европейски проект с участието на партньори от Австрия, България, Испания, Люксембург, Полша, Словакия.

По негова инициатива в качеството му на губернатор Варна стана асоцииран партньор по европроекта „Последната миля”, а днес експерти от шестте държави провеждат в морската столица работни срещи, посветени на добрите практики в управлението на

мобилността.

„Целта е транспортната схема да предложи адекватна алтернатива на превоза с частни автомобили. Освен гъвкави и устойчиви транспортни услуги, проектът предвижда туристите и местните жители да получават информация за транспортните възможности чрез съвременни информационни средства като мобилни приложения, интернет-разписания, специални информационни стендове на началните транспортни възли и др.”, обясни

Стоян Пасев. По думите му този интегриран подход ще направи уникалните дадености и атрактивните за туристите обекти в областта много по-лесно достъпни.

„Последната миля” стартира през април 2016 г. и се финансира по

Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG EUROPE 2014-2020.

Бюджетът на проекта е 1,6 млн. евро”, припомни Пасев.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика