Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Община Бургас изготвя подробен план и инвестиционни проекти за изграждане на нова обслужваща улица и превръщане на двете светофарно регулирани кръстовища при входа на "Меден рудник" в кръгови. Това ще подобри пропускателната способност на сега съществуващия вход/изход на комплекса.

За целта Общината поиска от местния парламент разрешение за изменение на действащия план с цел оптимизиране трасето на улицата и гарантиране на нейната добра функционалност. Когато тази година приключи с изготвянето на техническите проекти и стане ясна стойността на бъдещите строителни дейности, Общината ще пристъпи към тяхното изпълнение.

Двете кръстовища, които трябва да станат кръгови, са при разклона за "Горно Езерово" и при първото влизане към комплекса с ляв завой (до "Белина Еко"). Предвижда се обслужващата улица да е двупосочна, с тротоари и осветление. Тя ще започва от кръстовището до "Белина Еко" и ще мине успоредно на бул. "Захарий Стоянов", за да излезе на кръстовището при разклона за "Горно Езерово".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони