Новите мерки на МВР дадоха резултат, ликвидираха опашките на Кулата и тормоза на гражданите

"Значи можело, видя се, че с по-добра организация и най-вече активна работа вече няма чакане с часове по границата", това коментираха шофьорите, които през уикенда преминаваха на ГКПП-Кулата. Миналата седмица от петък до неделя беше същински ад, колона от 6 км., висене в жегите по 3 часа. Цяла седмица разни началници се оправдаваха как трафика бил много натоварен и какви ли не още неща, но след като на пункта дойде и лично вътрешния министър Младен Маринов, се състави нов план за действие,който проработи. А трафика си е същия , на Кулата в събота в двете посоки са минали около 7 хиляди коли. Но този път чакането бе не повече от 20 до 25 минути. Нещо повече от 4 сутринта до 11 часа в събота всички коли преминаха без проблем, а към обяд трафика бе нулев, което си е направо чудо невиждано.

Какво стопи опашките?

А новите мерки на МВР включваха изпращането на допълнителни екипи с мобилни устройства, разделяне на трафика и отделянето на автобусите на отделно място за проверка. Тя се избегна задръстването и вечната тапа на Кулата.

Работи се на пет гишета вход и изход и дори в най-натоварените часове колоната от коли не стигаше повече от километър, което за този пункт е нищо.

В събота организацията и работата се наблюдаваше лично от комисар Стоян Мандаджиев, директор на РД "Гранична полиция" – Смолян, който отговаря и за Кулата.

„Наблюдаваме изключително интензивен трафик, той се усили още от 4:30 сутринта. От тогава сме преминали на облекчени проверки. Бих казал, че най-голямото предизвикателство е в почивните дни - неритмичния трафик. Идват на куп изключително много автомобили, за минута-две идват по 25-30-40 автомобила, да не кажа и повече, това създава много бързо опашката. Проблем е и инфраструктурата, каза Мандаджиев. На Промахон гърците работят в намален състав, но и те се мобилизираха след договорка с нашата страна.

Туристите се надяват темпото на работа да остане до септември, а да не е само показно за пред началниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България