Новите собственици на „Милан“ увеличават капитала

Новият собственик на „Милан“ - компанията "Елиът Мениджмънт", ще увеличи капитала на дружеството с 50 милиона евро в опит да приведе в ред финансите на клуба.

Американската инвестиционна корпорация пое контрола върху италианския футболен гранд, след като досегашният собственик - китаецът Йонхон Ли, не успя да покрие поредната вноска по заема, който взе миналата година, за да придобие "росонерите".

"Финансовата стабилност и строг контрол са необходими предпоставки за бърз успех - заяви генералният директор на компанията Пол Сингер. - "Елиът" с нетърпение очаква да реализира потенциала на клуба и да го върне в пантеона на великите европейски футболни отбори, където принадлежи.“

Дженаро Гатузо, треньорът на „Милан“, има пълно доверие от новите собственици на клуба и продължава работа на „Сан Сиро“.

Сътресенията изглежда осуетиха привличането на Марио Балотели. Нападателят е все по-близо до трансфер във френския „Олимпик“ (Марсилия). 27-годишният италианец е пристигнал в тренировъчната база на клуба, за да говори с президента на марсилци Жак-Анри Ейро относно заплатата, която ще получава при постигането на договорка. Смята се, че двете страни са се разбрали за 2-годишен договор с огромна сума като годишно възнаграждение, което ще направи бившия футболист на „Милан“ най-високоплатения играч в историята на „Марсилия“.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят