Новият генерален консул на Турция търси съдействие от губернатора на Пловдив за 2 проекта

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров обеща да съдейства на новия генерален консул на Република Турция в града под тепетата Хюсейин Ергани за по-бързата реализация на два проекта, които от години очакват своето решение.

Единият от тях е свързан с частичен ремонт на покрива на Имарет джамия, който джамийското настоятелство иска да извърши, но и до момента плановете не се одобрени от страна на община Пловдив. Другият проект е за почистване и реновиране на Турските гробища в Пловдив, на който също все още не е дадена "зелена светлина". По време на първата си официална визита в областната управа генералният консул на Турция изрази надежда, че в най-скоро време двата проблема ще бъдат решени, а от своя страна Здравко Димитров обеща съдействие за по-бързата реализация на двете начинания.

На срещата бяха обсъдени възможностите за по-добри контакти между двете държави и за привличане на турски инвестиции в Пловдивска област, както и възможностите за взаимодействие в сферата на образованието, медицината и туризма. Генералният консул Ергани изрази желание за възобновяване на разговорите за откриване на авиолиния Пловдив-Бурса, които за последно са водени през 2012 г., когато преговорите са били дори на финалната права, но в последния момент са пропаднали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони