Новият кмет Иван Кадев взе ключа на община Банско на тържествена церемония

Новият кмет на Банско Иван Кадев получи ключа на общината от досегашния градоначалник Георги Икономов. На тържествена церемония той се закле да служи на хората, както клетва положиха и новите общински съветници.

„Приемам с огромно уважение и с чувство за дълг волята на съгражданите ни. Искам да ги уверя, че ще дам най-доброто от себе си и ще направя всичко възможно, за да постигнем основната цел на всяко демократично управление – подобряване качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговоря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществения интерес. Обещах и неотклонно ще следвам дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско.

Опитът ми показва, че са нужни не много приказки, а много работа. Заедно с екипът ми ще се заемем с нея незабавно. Наред с нетърпящите отлагане действия в навечерието на зимата и подготовката за активния туристически сезон, пред нас стоят редица задачи, с изпълнението на които се ангажирахме - да преосмислим политиките в инвестиционната, социалната, културната, спортната и други сфери; да начертаем плановете за развитие на община Банско за следващите няколко години и в по-далечна перспектива. Това каза в речта си новия градоначалник.

„За 12 години в политиката винаги съм уважавал и защитавал демократичните принципи. А в демокрацията управлението се решава от мнозинството.

На местните избори част от жителите на община Банско решиха Иван Кадев да бъде кмет в този мандат. И аз днес му предадох символичния ключ на общината с надеждата правилното и динамично развитие на Банско да продължи.

Но има друга част, също толкова пълноправни граждани на общината, които дадоха своя глас в подкрепа на нашата политика, нашата работа, нашата програма за управление. Представителната демокрация изисква те също да имат своя глас във вземането на решения за бъдещето.

Заклех се като общински съветник днес с обещанието да защитавам развитието на града, принципите на демократично и честно управление, интересите на хората, които са ме избрали да бъда техния представител.

Казвал съм много пъти, че не властта, а благополучието на Банско и неговите жители са моята най-висша цел. И ще я отстоявам без значение кое е мястото, което заемам. Това пък заяви Георги Икономов при сдаването на кметския стол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони