Новият ни посланик в Атина Валентин Порязов връчи акредитивните си писма

Новоназначеният посланик на Република България в Атина Валентин Порязов връчи акредитивните си писма вчера на президента на Република Гърция г-н Прокопис Павлопулос.

Двамата обсъдиха стратегическото партньорство между двете приятелски държави, техните общи интереси в региона и Европа.

Членството на България и Гърция в Европейския съюз и НАТО и преодоляването на историческите противоречия по един безпрецедентен за региона начин превърнаха през последните десетилетия нашите две страни в траен и устойчив център на стабилността и сигурността в региона, даващ пример и на останалите ни съседи в Югоизточна Европа.

kos_2602Между България и Гърция съществуват общи интереси и потенциал за още по-тясно сътрудничество в практически всички сфери на обществения живот, икономиката, културата и човешките контакти, за чието реализиране е налице обща политическа воля.

Разгледани бяха и актуални проблеми на регионалната и международната сигурност, както и ситуацията в прилежащите проблемни региони. Президентът на Гърция и посланикът на България се обединиха около становището, че рисковете за сигурността на Европа и предизвикателствата пред регионалната стабилност изискват още по-тясно сътрудничество нашите две партньорски и съюзнически държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България