Новият собственик на “царските конюшни” планира да строи модерна сграда

Снимка: Архив

Новият собственик на земята под “царските конюшни” планира да строи нова съвременна сграда на мястото, съобщава БТВ.

За да се случи това обаче, ще трябва всеки един от собствениците на различните сгради в района да се съгласи.

Според областния управител на София в оставка Веселин Пенев от "новото архитектурно решение", както сам го определи той, може да спечели и всеки един от собствениците на сградите - и министерствата, и собствениците на апартаменти. Новият собственик го е запознал с плановете си.

"Той може най-добре да обясни, но впоследствие, ако се реализира мащабен проект, държавата може да бъде овъзмездена в пъти от това, което има като неизползваеми площи. По този начин държавата може да спечели много", посочи Пенев.

Плановете на новия собственик са на мястото на съборетините да построи нови сгради -тепърва ще готви проект и ще търси и инвеститори.

Срещу сегашната квадратура, която притежават, различните министерства и собствениците на жилищната сграда се очаква да получат по-добра оферта - срещу апартамент от 60 квадрата – друг, по-голям, в новата сграда.

Ангел Христов е домоуправител на жилищната сграда и той е против – поне при първо питане.

„Не бих го заменил”, каза той, но не изключи да се изкуши, ако предложението е неустоимо.

Всеки трябва да се съгласи, за да се появи нова сграда.

Дали ще се строи в карето или не - времето ще покаже. Като домоуправител обаче Ангел Христов се притеснява, че земята под дома му е на частник.

"Предпочитам да е на държавата. Цената е безумно малка и аз искам да купя", заяви той.

Според експерти по имоти квадрат жилищна площ в новата сграда би струвал поне 2200 евро. Не е за подценяване и фактът, че в района строи и световна хотелска верига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България